A Happy Ranch

Sometimes we love our home for what we can see out of them, not in them. Our clients loved the view of the landscape out of their 1950s era raised ranch, but were not as fond of the awkward interior layout and sub-par energy performance and dependence on fossil fuels.

 
 

We worked within their budget on a solution to alleviate all three problems. A carbon-storing insulation wrap with wood fiberboard finished with locally-sourced lime plaster featuring a tadelakt shower and shou sugi ban (Japanese charred wood technique for treating wood for weather resistance) made the interior of their ranch home as beautiful as the landscape around it.

 

A post shared by New Frameworks (@newframeworks) on

 

The resulting structure has a completely unique feel, both rustic and modern, relating the exterior to the interior while attaining an effortless efficiency that freed our clients from their reliance on fossil fuels.

 

Chris

Burlington, VT